Trainingen

Training: Verbinden door stress sensitief te communiceren

ls professional weet je een goed gesprek te voeren. Maar hoe voer je een goed gesprek vanuit het oogpunt van de hulpvrager die stress ervaart?  Onderzoeken hebben laten zien wat stress voor invloed kan hebben op gedrag. Maar wat doet stress in communicatie? Hoe kan je als hulpverlener een gesprek voeren zonder te zorgen voor een stress verhoging bij de hulpvrager? 

Verbinding leggen met de hulpvrager en het gesprek voeren vanuit de hulpvrager zullen centraal staan in deze training.

Voorlichting: De invloed van schulden op het brein.

Hoe beïnvloeden schulden het gedrag van mensen op korte en lange termijn? Hoe komt het dat mensen met schulden soms zulke ‘domme dingen’ doen?

Wat gebeurt er in je hersenen wanneer je te maken hebt met geldstress? 

Deze voorlichting helpt je om het gedrag van mensen met schulden beter te begrijpen. Ook krijg je tips hoe je iemand het beste kunt bereiken. 

Maatwerk: IncompanyAls professional moet je voortdurend werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Op inhoud én in vaardigheden. Wij geloven in ervarend leren op een toegepaste en toegankelijke manier!

Onze incompany trainingen zijn interactief met veel ruimte voor verdieping en een aantrekkelijke afwisseling tussen theorie en veel oefeningen. 

Maatwerk: Beleid en strategie

 

Als organisatie wil je passende dienstverlening bieden voor mensen met financiële problemen.  Het is belangrijk om zorg te dragen voor de meest kwetsbare leden binnen de samenleving en te  zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. 

Maar hoe bereik je deze doelgroepen? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het beleid dat wordt ontwikkeld, ook bereikt wat het beoogd? 

BuroVAT beschikt over ruime ervaring in het adviseren en meedenken over beleid dat past bij de doelgroep mensen met (dreigende) financiële problemen.

Zeker tien procent van de Nederlandse huishoudens heeft ernstige betalingsproblemen. Dat levert veel stress en uitzichtloze situaties op.
Oud-SUAS student Farley van Heydoorn weet er alles van; uit eigen ervaring, vanwege zijn werk als schuldhulpverlener en sinds twee jaar ook als trainer. Hij heeft een eigen trainingsbureau waarmee hij andere schuldhulpverleners traint en burgers opleidt slimmer met hun geld om te gaan.

Lees hier het hele artikel van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences (SUAS)